onsdag 21. august 2019

En test på å bo trangt


Vi låser opp døren til lugaren og innser med ett at dette kommer til å bli testen vi trenger før vi skal ta den transsibirske jernbanen. Her er det nok like trangt som det vil være på toget. Problemet er bare at vi ikke har forberedt oss.

Med to store bager og hver vår liten dagsekk, har vi brukt lang tid på å vandre rundt i de trange ukjente korridorene på skipet som skal ta oss over Østersjøen fra Stockholm til Tallinn. Vår innvendige lugar var ikke lett å finne, så for sikkerhets skyld tar jeg en ekstra titt på evakueringsplanen, og går opp løypa, bare sånn for ikke å få helt klaus av det lille rommet.

Vi har jo reist en del med båt de siste årene, men da har vi hatt betydelig større og bedre lugarer enn dette. Men vi tar utfordringen på strak arm. Vi kan jo ikke akkurat bli fine på det nå som vi skal ut på en tur jorden rundt.

Helikopterdekk

Vi legger fra oss bagasjen og på oppfordring fra en hyggelig stemme over høyttaleren, går vi opp og ut på øverste dekk for å finne helikopterdekket de har åpnet for skuelystne som har lyst til å stå helt øverst på båten og se på utsikten.

Det er rimelig kult å stå helt der oppe på toppen av havnen og se utover. Jeg tenker at det hadde vært gøy å reise med helikopter en gang, for det har jeg aldri gjort. Jeg har flydd med både småfly og seilfly, men ikke helikopter.

Vi tar de obligatoriske bildene på det grønne dekket med en gul H på, og går ned når de stenger.

ROBOT: Roboten Pepper var skikkelig kul, og hadde til og med egen funksjon for å bli tatt bilder med!

En dansende robot

Båten annonserer stadig nye ting over høyttalerne hva de reisende kan oppleve og bedrive tiden sin med. Det er underholdning, bingo, lotterier, dans og en hel sal med teater og underholdning for de minste. Men det som faller mest i smak hos våre gutter er broren til roboten vi hilste på i Stockholm på det tekniske museet. 

Roboten heter Pepper og er villig både til å ta bilder med oss, snakke om Stockholm og Tallinn, men morsomst av alt, han danser!

Snakk om kul barnevakt! Mens vi finner to stoler rett ved siden av og størstemann ser på TV, så bruker minsten rundt en time på å danse med Pepper. Han blir også guide i bruk av roboten etter hvert, for til slutt kan han alle instruksjonene utenat, og han viser villig vekk til både barn og voksne hvordan den funker.

TRANGT: Hele gjengen samlet i den lille lugaren! Guttene fikk ligge i overkøyen, og var kjempefornøyde!

Trangt om plassen

Når det er på tide å finne roen og sove, starter vår lille test på hvordan det er å leve på liten plass. Vi merker at vi ikke hadde tenkt ut hvordan det kom til å bli, for alt vi trenger for natten ligger på forskjellige steder i bagasjen. Vi må åpne det vi har av bager og sekker for å finne tannkoster, nattøy, bøker til oss voksne og nye klær til dagen etter.


Fint tenker vi, nå har vi lært. Til den lange togturen må vi forberede oss ved å pakke alt vi trenger et sted!

Båtturen byr på en vakker solnedgang og rolig sjø, og før vi vet ordet av det våkner vi igjen av beskjeder over høyttaleren som sier at det er på tide å gå i land.


Og med det er ferden over Østersjøen over, og guttene kan gå av båten og inn i et land de aldri har vært i.

UNDERHOLDNING: Det var mye gøy for ungene på båten fra Stockholm til Tallinn.

Tallinn here we come!

Kanskje du har sett videoen vår fra Tallinn allerede? Her er den i hvert fall!



Beate - 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar