søndag 26. mai 2019

Vi tar toget fra Oslo til Hong Kong!


De siste dagene har vi virkelig jobbet mye med reiseruten vår! 

Mye har vært klart lenge, men i det siste har heldigvis flere billetter blitt lagt ut for salg, og vi har kommet mye lenger med booking av både transport og hotell. Flybilletter legges mange steder ikke ut før 10 måneder før avreise, så noen billetter har det til nå vært umulig å bestille.

Fortsatt er det noe som mangler, for eksempel er det fortsatt ikke mulig for oss å kjøpe billetter til Cuba, noe som igjen gjør det vanskelig å få visum til landet.

Men litt på vei har vi altså kommet! Her er ruten vår!

Avreisedagen

Dagen med stor D er satt til 28. juli! Den dagen triller vi med tog ut fra Oslo S på formiddagen, og legger alt det kjente og trygge bak oss. Vi skal ikke så langt, kun til Stockholm på første tur, så vi starter rolig for å si det mildt.

Fra Stockholm tar vi båt over til Tallin i Estland, og båt videre til Helsinki i Finland, før eventyret starter for alvor.

Tog til Hong Kong

Fra Helsinki går ferden videre med TOG!
Første stopp er St. Petersburg, deretter Moskva, og så venter hele 5 dager på tog gjennom Russland før vi kommer fram til Ulan Bator i Mongolia.

I Mongolia blir det overnatting i en gercamp noen dager før vi igjen setter oss på toget et døgn for å komme til Beijing, Kina.

Etter å ha opplevd den kinesiske muren og alt annet Beijing har å by på, går turen videre med tog til terrakottahæren i Xi'an, før vi snirkler oss videre med tog til Guangzhou og til slutt til Hong Kong.

Første flytur

Vi hadde egentlig tenkt å ta ferge fra Kina til Sør-Korea, men det viste seg vanskelig å få visum til Kina med ferge som reisemiddel ut av landet. Vi ble derfor nødt til å booke en flybillett fra Hong Kong til Seoul.

Men sett i ettertid, etter å ha googlet litt mer, så er vi egentlig veldig glade for det, for de fergene så ikke så tipp topp ut etter å ha lest mer om dem.

Mer tog og ferge

Fra Seoul blir det både en tur til grensen til Nord-Korea (uten at vi skal besøke landet), før toget igjen bringer oss helt sør i Sør-Korea, til Busan.

Fra Busan blir det ferge over til Fuquoka i Japan.

Japan gleder spesielt Sverre seg til, for han ser fram til å kjøre flyvende tog. Teknisk sett flyger nemlig Shinkansen, eller The Bullet Train som det blir kalt, noen centimeter over skinnegangen ved hjelp av magneter. Men noen få cm er nok til å fascinere åtteåringen, så da må vi altså kjøre mer tog!

Gjennom Japan blir byene Hiroshima, Osaka og Kyoto besøkt før fargerike Tokyo står på programmet.

Hele familien liker å være på stranda! Her er Sverre for et par år siden på Mallorca.

Sol og sommer

Etter å ha reist mye rundt til storbyer, blir det nok deilig for hele familien å reise videre i Sørøst-Asia.

Først blir det litt mer storby og templer på programmet med , Hanoi i Vietnam, Siam Reap og Ankor Wat i Kambodsja og Bangkok i Thailand. Men så venter sol og bading i sør-Thailand!

Etter Krabi og Phuket, venter Singapore og Malaysia på å få besøk av oss, før det på nytt blir bading og sydenstemning på Bali.

Besøke vertssøster

Julen blir spesiell, for den skal vi tilbringe sammen med Nicky som er som ei søster for meg etter at hun bodde hos familien min i Narvik i et helt år i 1991/92.

Nicky er egentlig fra New Zealand, men nå bor hun i Melbourne i Australia med familien sin. Derfor blir det et lengre opphold akkurat der. Men vi håper å få vist ungene Sidney også når vi først er der down under.

Fra Australia går turen videre til New Zealand, og Hawaii, før vi treffer vestkysten av USA.

Vi ser for oss å leie bil å kjøre fra Los Angeles via Las Vegas og Grand Canyon og hele veien sørover til New Oreleans og ende opp i Florida.

Sist vi var i Karibien, var i 2009. Bare 10 år siden sist. Her fra en av strendene på Martinique.

Karibien

Fra Florida kommer vi til området på jord undertegnede elsker aller mest! Karibien!!

Forrige gang jeg reiste jorden rundt, trodde jeg at Thailand eller Sør-Amerika ville være nærmest det man kommer paradis på jord, men jeg forelsket meg helt i Meksikansk Karibien!

Vi har ikke kommet så langt at Karibien er booket ennå, men enn så lenge før flyprisene dikterer litt av ruten vår, ser det ut til at disse stedene vil bli besøkt:

Bahamas, Mexico, Cuba, Den Dominikanske Republikk og Guadeloupe (fransk øy) før vi setter kursen tilbake til Paris og hjem til Norge!

Har du tips?

Om du nå har lest helt hit, liker du kanskje selv også å reise litt. Har du kanskje reist til noen av destinasjonene vi skal til? Send meg veldig gjerne tips til alt fra serverdigheter, ting å gjøre, cafeer, restauranter, overnattingssteder eller hva det måtte være du selv har opplevd!

Legg det veldig gjerne igjen som en kommentar nederst her, da blir jeg superglad!! Eller du kan sende meg en melding på Messenger eller en mail!

Ha en fin dag videre!

Beate -





1 kommentar: