tirsdag 30. juli 2019

Vi er i gang! Jorden rundt-turen har startet!


Nå er vi skikkelig slitne! Å starte på en tur jorden rundt krever tydeligvis ikke bare at man fikser en hel haug med ting før man drar. Det koster også masse ENERGI!

Å si hadet til familien

Avreisedagen på søndag ble en skikkelig prøvelse for hele familien. Først skulle vi si hadet til mormor og morfar som vi har bodd hos i det siste etter at vi leide ut huset. Det gikk heldigvis bra, men det er klart at det ikke er med lett hjerte vi drar fra dem som vi ser nesten hver eneste dag, og som står oss så nært.

Men vi vet heldigvis at tre måneder går fort, og det er akkurat så lang tid det er til vi ser dem igjen i Thailand! Faktisk så lander de i smilets land samme dag som Sverre blir 9 år! Det gleder vi oss til!

HADET: Et siste familiebilde på terrassen hos mormor og morfar før det bare avgårde til Oslo S. Vi kommer til å savne dem og resten av venner og familien.

Togtur i en soloppvarmet blikkboks

Til tross for at vår første  togtur bare skulle ta oss til Stockholm, så ble den en prøvelse for hele familien. Vi valgte å reise ut fra Oslo på det som muligens var sommerens varmeste dag!

Vi satte oss inn i toget som var kjempevarmt, men jeg tenkte ikke så mye over det med en gang, for jeg tenkte bare at airconditionen nok ikke var på når toget sto i ro...

Problemet var bare at SJ denne gangen hadde bestemt seg for å kjøre med et tog mellom våre to hovedsteder, som nok hadde passet bedre på en iskald vinterdag! For det som var temperaturen når toget sto på Oslo S, det var det KALDESTE vi opplevde på turen! Det ble bare varmere og varmere!

Et par babyer samt en eldre dame, så ut til å nesten få varmesjokk, og selv er vi ikke så vant til høye temperaturer (ennå), så togturen som tok omlag 5,5 timer, ble en prøvelse.

- Er vi framme snart?

Vi hadde gjettet på forhånd oss i mellom hvor lang tid det kom til å gå før en av guttene ville spørre hvor lenge det var igjen?

De berømte ordene kom klokken 12.20. Da hadde vi vært på toget i nøyaktig 24 minutter, og Sebastian satt spørrende og varm i blikket og spurte pappa om vi snart var framme, og om vi kunne gå av det kjedelige toget nå....

Lang togtur

Med en utålmodig 5-åring som begynte å få nok av å sitte i ro i varmen, så kostet den relativt korte togturen oss utrolig mye energi.

Heldigvis var det bare hyggelige folk rundt oss på toget. Ei eldre dame som viste seg å være fra min egen hjemby Narvik, og et eldre ektepar fra Australia, bidro til hyggelige samtaler i midtgangen. En stor del av det å reise, er jo å komme i kontakt med andre folk.

Men varmen og at vi var så utrolig spente på å legge ut på vårt store eventyr, bidro til at turen som også inneholdt to togbytter før vi kom fra til leilighetshotellet vårt, gjorde hele familien både  gjennomsvette, sure, sultne og førte til at vi alle hadde ekstremt kort lunte.

Det ble rett og slett ikke en ideell start på turen, men det gikk! Vi var i gang, og det var deilig!

AVIRESI: Mormor tok et siste bilde av oss i døren før toget trillet ut fra Oslo S.

Badedag

Etter å ha blitt helt utslitte på søndag, kjente hele familien på det når vi våknet etter en god natts søvn, at vi rett og slett fortsatt var ganske slitne. Derfor lot vi ungene leke på gulvet, mens vi to andre satt i sengen og pratet. Vi spiste lunsj før vi dro ut, så sent ble det.

- Jeg blir litt stresset over at vi ikke gjør noe, sa PK på senga.

- Jeg vet, men det er vel egentlig ikke noe å stresse over. Vi skal jo være på tur i mange måneder, svarte jeg, og vi var skjønt enige, at ja, det er dette som er det deilige med å være lenge på tur. Det er ingen ting vi MÅ gjøre!

Og akkurat da var det deilig bare å sitte og se på ungene som koste seg med å leke så fint sammen på gulvet. Det var et sånt øyeblikk man føler at alt er rett, og at man lever i nuet.

Ut på dagen ble det tur til noe som viste seg å være Sveriges nasjonalarena for svømming. Vi skulle egentlig til stranda, men minsten ville heller bade i basseng, så da endret vi bare på planene mens vi satt på T-banen.

Eriksdalsbadet het det, og de hadde et flott badeland og flere basseng både inne og ute, så der var vi flere timer før vi dro tilbake til leiligheten og hadde engelsktime!

Turen vår og hjemmeundervisningen er herved i gang!

BAGASJE: Vi syntes at bagasjen vår ble litt stor, når vi siste dag rasket med oss alt vi trodde vi trengte. Allerede nå snakker vi om ting vi har lyst til å kaste ut der i fra. 

VARMT: Sebastian med egen sekk på ryggen, prøvde å åpne vinduet ved setes sitt. Det gikk selvsagt ikke...Kun noen få vinduer gikk å åpne, og aircondition var ikke-eksisterende.

VARMT: Stakkars Sebastian var til slutt så varm at han ble rød rundt øynene. Ikke bra SJ!

LESETID: Det ble noen få minutter i løpet av turen, hvor mor fikk tid til å lese litt. Tok med meg leselektyre som passet til eventyret vi nå legger ut på1

TIDTRØYTE: For å få tiden til å gå, måtte jeg til slutt ta fram mobilen å ta noen morsomme bilder! Det satte heldigvis småtten pris på.

ET TIL: Kan du ta et bilde til, mamma?

NINJA: Sebastian insisterte på at jeg måtte legge ut dette bildet. Han mener håret lignet på en eller annen spinner fra Lego Ninjago. - Ninja GO, ropte han og snurret rundt på hodet. Jeg var bare fornøyd så lenge denne lille fotoleken drøyde i tid og gjorde at guttene var tilfredse.

STOR GUTT: Sverre ville også ta togbilde. Det ble av litt roligere karakter..

SPENT: Sverre innrømmet at han var ganske spent på det som nå skulle skje. Han syntes også det var kult å begynne i 4. klasse, for ja, undervisningen startet 10 minutter etter at toget hadde forlatt Oslo S!

TOG: For de som er interessert i tog, slik så altså toget ut som vi tok fra Oslo S til Stockholm. Gode seter, men ingen muligheter for å legge seteryggene bakover.

TOG: Fortsatt for de ekstremt toginteresserte: Togdo! Jeg lurer veldig på hvordan fasilitetene er på toget i Russland, derfor  har jeg planer om å vise fram togdo til alle som er interesserte i slikt!

TOG: Togvognen så egentlig ganske ny og moderne ut, men ingen aircondition gjorde altså at det innenfor glassdørene føltes som å sitte i en oppvarmet blikkboks, eller i en badstue!



3 kommentarer:

  1. Så gøy med eventyret dere akkurat har startet! En opplevelse for livet, blir spennende å følge dere. Dere må ha vært max uheldige på toget - etter 3 år i Stockholm med mange togturer frem og tilbake mellom der og Oslo så har jeg til gode å være varm på det toget. For oss har det vært omvendt, at det var vært for kaldt. God tur videre!

    SvarSlett
  2. Så gøy ar dere endelig er i gang. Blir dere flere dager i Stockholm og været er bra, er turene med båt ut til slott og andre severdigheter absolutt verdt pengene��

    SvarSlett
  3. Siri Skollerud-Blegen2. august 2019 kl. 13:54

    Ikke rart SJ pusser opp da :-)
    https://www.sj.se/sv/om/om-sj/trafik-och-tag/nya-x-2000.html

    SvarSlett